Lehdistö

Lehdistötiedote

Thrill The World (TTW) on vuosittain vapaaehtoisvoimin järjestettävä maailmanlaajuinen tapahtuma, jossa osallistujat tanssivat Michael Jacksonin Thriller-kappaleen koreografian samaan aikaan ympäri maailman. Tapahtuman tavoitteena on yrittää rikkoa maailmanennätyksiä suurimmalla samanaikaisella joukkotanssilla. Tanssi on samalla kunnianosoitus edesmenneelle artistille, Michael Jacksonille. 

Suomen Thrill the World järjestetään tänä vuonna Tampereen keskustorilla lauantain 26.10. ja sunnuntain 27.10. välisenä yönä klo 00.00.

Thrill The World sai alkunsa vuonna 2006 kanadalaisen tanssijan Ines Markeljevicin ajatuksesta viedä tanssin ilosanomaa maailmalle ja näyttää, että kuka tahansa voi tanssia ja pitää hauskaa. Koska Thriller-kappale ja sen koreografia ovat hyvin tunnettuja ympäri maailman, on se kaiken ikäisten helppo oppia. TTW-tapahtuman koreografia on uskollinen alkuperäiselle, mutta sitä on hiukan muutettu, jotta tanssi kestäisi koko 6-minuuttisen  Thriller-kappaleen ajan. Vuonna 2009 Record Holders Republic rekisteröi Thrill The Worldin samanaikaisen joukkotanssin maailmanennätyksen yhteensä 22 571 tanssijan voimin 33 eri maassa.

Thrill the World on järjestetty Suomessa vuodesta 2009 lähtien, jolloin tapahtuma keräsi Helsinkiin 90 tanssijaa. Vuonna 2010 tapahtuma järjestettiin sekä Tampereella (72 tanssijaa) että Helsingissä (37 tanssijaa), ja vuonna 2011 Helsingissä tanssijoita oli 55. Viime vuonna tapahtumaan osallistui Tampereella ennätykselliset 124 tanssijaa.

Tapahtuma on avoin kaikille ikään tai tanssitaitoon katsomatta. Tapahtumaan osallistuminen edellyttää kuitenkin ennakkoon ilmoittautumista ja Thrill The World -tanssikoreografian hallitsemista. Thriller-teeman mukaisesti pukeutuminen zombieksi on suotavaa ja erittäin hauskaa, mutta ei pakollista. Tanssi on jokaisen helppo oppia netissä olevia virallisia opetusvideoita katsomalla. TTW Tampere järjestää lisäksi vapaaehtoiset 
tanssiharjoitukset Ratinan Stadionin liikuntasalissa su 13.10. ja 20.10. klo 11.30-13, jonne kaikki osallistumisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

TTW Tampere ja Mika Peltomaa Photography järjestävät tapahtuman yhteydessä Tampereen keskustorilla Photoboothin, jossa osallistujat voivat kuvauttaa itsensä ja kaverinsa haluamassaan rekvisiitassa.


Facebook: Thrill The World Tampere 2013

Thrill The Worldin viralliset nettisivut: http://thrilltheworld.com/


Kuvia Thrill The World -tapahtumasta Tampereelta vuodelta 2010


TTW 2010
Kuva: Aino Lamminen


TTW 2010
Kuva: Joonas Oksanen


Thrill The World -logo